Buitengerechtelijke incassoprocedure

Minnelijke incasso

Het verschil tussen de gerechtelijke incasso en de minnelijke incasso is het incassoproces. Bij de gerechtelijke incasso wordt er via drie juridische fases de rechter ingeschakeld. In de minnelijke fase is het doel de debiteur te laten betalen zonder rechterlijke tussenkomst. Daarom wordt het minnelijke incassotraject ook wel de buitengerechtelijke incassoprocedure genoemd. Een voordeel van minnelijke incasso is dat uw imago en klantrelatie, mocht deze nog bestaan, behouden kunnen worden en dat de kosten lager liggen. Wij kunnen u uitstekend begeleiden tijdens de buitengerechtelijke incassoprocedure, neem vrijblijvend contact met ons op.


Overzicht buitengerechtelijke incassoprocedure

Voordat de minnelijke fase van start gaat heeft u als bedrijf waarschijnlijk al een heleboel geprobeerd om de klant te hun schuld te laten vereffenen. Als de klant weigert te betalen of geen gehoor geeft op uw verzoeken is het tijd om een incassobureau in te schakelen om de buitengerechtelijke incassoprocedure te starten. Het gebeurt vaak dat u in overleg met het incassobureau een veertien dagen brief stuurt. Dikwijls is deze gedrukt op papier van het bureau om zo toch de schuld bij de debiteur te incasseren. Als aan deze brief ook geen gehoor wordt gegeven start de ingebrekestelling.

Ingebrekestelling

De ingebrekestelling wordt op dezelfde dag verstuurd per post en email door het incassobureau. Dit zal direct gebeuren nadat de termijn van de 14 dagen brief verstreken is en u verder wilt gaan in dit incassotraject. Als hierna nog steeds reactie komt van de klant wordt er regelmatig gebeld naar de debiteur. Nog geen reactie? Dan wordt er overgegaan tot sommatie.

Aankondiging dagvaarding

De laatste mogelijkheid voordat de gerechtelijke incassoprocedure ingaat, is het sturen van een aankondiging dagvaarding. Als hier geen reactie op komt kiezen we er in sommige gevallen voor de wanbetaler thuis of op het werk te bezoeken. De betekenis hiervan is om de hoge kosten van een gerechtelijke incasso te vermijden en een betaling af te dwingen op een buitengerechtelijke wijze.

Minnelijke incasso

Sommatie

De betekenis van sommatie is dat er een sommatiebrief wordt verstuurd waarin de debiteur binnen 3 dagen gesommeerd wordt te betalen. Deze brief wordt verstuurd per post en email net als de ingebrekestelling fase. Ondertussen blijft het kantoor regelmatig de schuldenaar bellen. Als de schuld nog steeds niet is voldaan en er geen reactie is geweest wordt de werkgever ingeschakeld om de wanbetaler te pakken te krijgen. Heel vaak werkt deze aanpak en leidt dit tot een regeling. Werkt het niet dan wordt er een aankondiging voor dagvaarding verstuurd.

Ons onderscheidende vermogen

Wij onderscheiden ons van andere incassobureaus doordat we geen verborgen kosten hebben. Wij bouwen op een transparante manier een waterdicht dossier met u op om zo de wanbetalers te laten betalen. Wij hanteren geen incassocontracten of abonnementen en proberen de kosten zo laag mogelijk te houden. Wij kunnen u van betekenis zijn door u duidelijk advies te geven over de buitengerechtelijke incassoprocedure en u te respecteren in uw wensen en eisen. Dankzij onze manier van aanpak naar de wanbetaler toe hebben we een hoge een snelle incassoscore.

No cure, no pay werkwijze

Wij werken met een no cure, no pay principe wat inhoud dat u niets betaalt als het ons niet lukt om de achterstallige betaling voor u te winnen. U betaald achteraf de rechtskosten die gemaakt zijn waardoor u niet vooraf met kosten zit en dus geen risico loopt. Wij hanteren een overzichtelijk buitengerechtelijke stappenplan dat in we in elke fase toelichten. Mocht u problemen hebben met uw debiteurenbeheer of zoekt u juridisch bijstand in een incassotraject? Vul het contactformulier in en wij nemen snel contact met u op.