beslaglegging

Beslaglegging


Zit ondernemen in uw bloed? Laat anderen er dan geen beslag op leggen! Er is niets zo vervelend als het in de schulden raken door achtergebleven betalingen van uw klanten. Bovendien is de weg langs verschillende incassobureaus en deurwaarders vaak lang en ingewikkeld. Bespaar uzelf tijd en moeite door een vrijblijvende offerte aan te vagen via onze website en te profiteren van onze jaren lange ervaring op het gebied van incasso’s en beslaglegging. Uw zoektocht kan uiteindelijk ook gevolgen hebben voor uw totale inboedel en openstaande schulden laat staan voor uw bedrijf! Daarnaast kan dit getouwtrek jaren duren wat u uiteraard voor wilt zijn. Het is daarom belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over wat u in zo’n situatie te wachten staat en welke ontwikkelingen op het gebied van beslaglegging spelen. Hier informeren wij u graag over.

beslag leggen

Wat houdt beslaglegging in?

Bij beslaglegging denken veel mensen meteen aan deurwaarders en het leeghalen van een woning. Dit kan een vorm zijn van beslaglegging, maar is niet helemaal het complete plaatje. Aan beslaglegging gaan veel stappen vooraf, het kan niet zomaar uitgevoerd worden. In de meeste gevallen is er namelijk toestemming nodig van een rechter voordat er beslag gelegd kan worden. Doordat veel incassobureaus dreigen met het leggen van beslag, kan dit dus niet zomaar. Naast toestemming van een rechter is het nodig om een gerechtsdeurwaarder in te schakelen. Dit geldt vaak niet voor instanties zoals banken en de belastingdienst. Krijgt u te maken met beslaglegging of wilt u hier meer over weten omdat u er misschien mee te maken krijgt? Schakel dan zo snel mogelijk een professional in voor advies en ondersteuning, ook voor bijvoorbeeld debiteurenbeheer.

conservatoir beslag

Conservatoir beslag

Sinds mei 2016 is er een wetsvoorstel door Minister van der Steur ingediend bij de Tweede Kamer dat ertoe bij dient te dragen gemakkelijker loonbeslag op te kunnen leggen op Europese rekeningen. Met een conservatoir beslag kunt u binnenkort via de Nederlandse rechter beslag laten leggen op een Europese bankrekening. Zo voorkomt u dat de betaalrekeningen verdwijnen en u verder in de schulden raakt. Indien het wetsvoorstel wordt aangenomen stapt u als inwoner van Nederland met een klant in Duitsland naar de Nederlandse rechter voor een Europees bevel. Hierna zal na goedkeuring beslag worden gelegd op de betreffende bankrekening. Het voordeel is dat een Nederlandse consument aan een Nederlandse rechter kan vragen om een Europees bevel. Nu is het nog zo dat u in het land waar de klant is gevestigd aanspraak moet doen op een incassobureau of deurwaarder.

U bent op zoek naar een erkend incassobureau in de regio van Arnhem?

Laat het netwerk van STFD Incasso u overtuigen en vraag vrijblijvend diverse offertes aan.

Telefonisch contact
Incassobureaus vergelijken

Uw voordeel

Met een conservatoir beslag wordt voorkomen dat banktegoeden verdwijnen alvorens een rechter uitspraak heeft gedaan over een schuldenaar. Nu moeten bedrijven en burgers eerst naar de rechter stappen in het land waar het geld van de schuldenaar op de bank staat. Voor u is dit een snellere weg naar beslaglegging op openstaande schulden en liquiditeit van uw bedrijf. Daardoor is het voor u als beslaglegger voordeliger dat het wetsvoorstel aangenomen wordt. Voor wanneer u te maken heeft met klanten uit het buitenland die niet betalen, is het verstandig om advies in te winnen bij een professional. Zij kunnen u meer vertellen over de mogelijkheden die u momenteel heeft en ondersteunen u bij het zetten van stappen om uw geld alsnog te ontvangen.

Misverstanden over beslaglegging

Er bestaan veel misverstanden over het leggen van beslag. Zo dreigen veel incassobureaus hiermee, maar is het leggen van beslag niet iets wat zij zomaar kunnen doen. Zoals we weten is het nodig om hier een rechter bij te betrekken en een gerechtsdeurwaarder. Op het moment dat u beslag wilt laten leggen is het daarom verstandig om een professioneel bureau in de hand te nemen. Er zijn een aantal bureaus welke middelen inzetten die niet geoorloofd zijn. Een professioneel bureau herkent u aan professionele medewerkers en goede ervaringen van vorige cliënten. Als een incassobureau dreigt om bij u beslag te leggen, roep dan ook hulp in van professionals. Zij kunnen u precies vertellen of het beslag leggen geoorloofd is en helpen u graag bij het verwerken van uw problemen op financieel gebied.

beslaglegging advies

Meer weten?

In het geval dat u beslag wilt laten leggen of wanneer er op uw spullen en gelden beslag gelegd gaat worden, is het fijn om hier meer informatie over te krijgen. Daarom informeren wij u graag verder over passende mogelijkheden in beide situaties. Door het formulier in te vullen komt u gemakkelijk in contact met een professional welke u informeert en ondersteunt gedurende het proces. U ontvangt van ons vrijblijvende offertes, zodat u eenvoudig de kosten voor de te leveren diensten kunt vergelijken. Daarnaast werken wij met no cure, no pay, waardoor u alleen bij resultaat hoeft te betalen. Wij helpen u graag verder, ook bij een gerechtelijke incasso. Neem daarom nu contact met ons op!