Gerechtelijke incassoprocedure

Gerechtelijke incasso

Als uw debiteuren na de aanmaningen die u verstuurt heeft nog steeds geen gehoor heeft gegeven is het misschien tijd voor een gerechtelijke incasso. De telefonische en schriftelijke aanmaningen en maken van betalingsregelingen met klanten noemt men minnelijke incasso. De gerechtelijke incasso is de volgende stap om te nemen wanneer de minnelijke niet lukt. In deze juridische fase proberen wij via de rechtbank de debiteur wel hun schuld te laten vereffenen. Wij zijn incasso experts die veel ervaring hebben om voor u uw zaak op te lossen. Wij werken op no cure, no pay basis wat inhoud dat het u niets hoeft te kosten als wij de incasso niet tot een succes maken. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier en wij komen spoedig bij u terug.


Hoe ziet de incassoprocedure er doorgaans uit?

Het juridische traject van een incassoprocedures bestaat uit 3 juridische fases. De eerste juridische fase begint met het uitbrengen en opstellen van een dagvaarding wordt de gerechtelijke incassoprocedure ingeleid. De wanbetaler wordt hierin gesommeerd om binnen afzienbare tijd voor de rechter te verschijnen. Debiteuren die achterstallig zijn met de betaling schrikken meestal van deze dagvaarding en betalen hun schuld. De tweede juridische fase begint als de wanbetaler ervoor kiest om niet te het bedrag over te maken en de dagvaarding naar de rechtbank gaat. Deze wordt vervolgens ingeschreven op de griffie van de rechtbank. In de derde juridische fase vind de executie van het vonnis plaats en de rechter zijn uitspraak doet. Door dit vonnis kan er beslag gelegd worden op bezittingen van de nalatige. Bezittingen van een debiteur zijn onder ander:

  • Banktegoeden
  • Onroerende zaken
  • Andere goederen

In sommige gevallen kunt u beter een faillissement aanvragen bij de rechtbank in plaats van deze te dagvaarden. Het voordeel van een faillissementsaanvraag is dat u op kort termijn weet of de wanbetaler zijn schuld kan voldoen. Omdat de debiteur niet failliet verklaard willen worden gebeurd het vaak dat de schuldenaar zijn schulden inlost.

Kosten

Wij streven een 100% rendement na en proberen dus alle kosten te verhalen op de debiteur. De executiekosten die de deurwaarder in rekening brengt hoeft u pas te betalen als de incasso gelukt is. Wij zorgen tijdens de incassoprocedure dat u op elk moment op de hoogte bent van de kosten.

No cure, no pay incasso

No cure, no pay

Wij werken met een no cure, no pay werkwijze wat voor u betekent dat u de deurwaarder pas aan het eind hoeft te betalen als deze geslaagd is. Andere kosten die de deurwaarder maakt, zoals bijvoorbeeld het debiteurenbeheer, hoeft u ook pas na een geslaagde inzet af te dragen. Als het dus niet lukt om de wanbetaler hun schuld te laten voldoen hoeft u ook niets te betalen.

Kleine bedragen

Kleine bedragen worden vaak niet geïnd via gerechtelijke incasso omdat de kosten van deze juridische fase hoge zijn dan het bedrag dat geïnd kan worden. Wij willen u graag van betekenis zijn door stap voor stap uitleg en advies te geven over de risico’s, kosten en baten tijdens de incassoprocedure van lage bedragen.

STFD streeft naar 100% rendement!

STFD Incasso is voornamelijk werkzaam in de grote provincies in het midden van ons land. Ze bestaan uit een netwerk van incasso specialisten met de missie om 100% rendement uit de incassozaken te halen. Wij maken gebruik van gerechtsdeurwaarders om wanbetalers te bereiken die niet hun schuld willen voldoen. Mocht u nog vragen hebben over de werkwijze die wij hanteren of de kosten die eraan verbonden zijn kunt u ons altijd bellen of ons contactformulier invullen.

Direct contact

Heeft u problemen met de incasso van debiteuren of met meerdere klanten in uw debiteurenbeheer? Schakel ons dan in om de achterstallige gerechtelijke incasso of minnelijke incasso te incasseren. Neem vrijblijvend contact met ons op om op een no cure, no pay basis een afspraak te maken. Wij staan in voor uw risico’s! Bel ons vandaag nog en wij hopen voor u van betekenis te zijn.